Articles De La Psicoteràpia

La intervenció d'Ana Gimeno-Bayón Cobos a la taula rodona del COPC

JO PSICOTERÀPIES HUMANISTES, AVUI Ana Gimeno-Bayón Cobos Taula Rodona. Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, 16/11/2022

Ana Gimeno-Bayón, Edd en Psicologia i co-Director de l'Institut Erich Fromm

La psicologia i la psicoteràpia transpersonal

 

La Psicologia Transpersonal ocupa en el nostre país, un lloc molt poc conegut. Estudis acadèmics han deixat de banda, de moment, inclòs en la formació professional de psicòlegs aspectes relacionats amb la dimensió espiritual de l'ésser humà. En aquest mode, quan en la pràctica clínica plantegen problemes psicològics relacionats amb aquest camp, el professional és sense marc teòric o pràctic eines per abordar-lo. Mateix és el cas amb els estats de consciència no són comuns, conegut com a Estats Alterats de la Consciència (EMC). No obstant això, això no vol dir que les persones que estan amb ells podran acudir a un psicòleg, un parell de vegades. D'altres ho fan per un mestre espiritual o una pseudoprofesional. El present article es presenta la visió que ofereix la Psicologia Transpersonal i psicoterapèutic models derivats del mateix, centrant-se en els elements comuns i diferenciadors respecte a la Psicologia de la Religió, així com les dificultats i mancances que mostra. També es fa una proposta concreta del model de Psicoteràpia Integradora Humanista i realitza una investigació acadèmica i científica de les institucions per no fallar a incloure en els seus estudis i la recerca dels aspectes coberts per la Psicologia Transpersonal.

Psicoteràpia i pares

 

Xavier Mena Bou, Psicoterapeuta i Professor del Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista

Aquesta publicació dóna una explicació de per què, sovint, en el procés de la psicoteràpia, les citacions per a pares i mares, i una revisió de la seva personalitat i la seua relació amb ells. La socialització dels infants implica una educació a través de l'ús de normes i prohibicions; de vegades són massa rígids o ser interpretades d'una manera equivocada per l'infant, donant algun tipus de malestar psicològic a aquesta persona.

Abús psicològic en la Parella - l'Assetjament Moral

L'encant de la presentació

L'abús psicològic passa entre les quatre parets de casa de forma silenciosa, ningú no veu res, és una violència que no deixa rastre: no hi ha cops que quedin marcats en el cos, no hi ha metges que puguin testificar, no hi ha informes ni testimonis oculars. És una violència difícil de detectar per les persones de l'entorn més proper, la família i els amics, i fins i tot a la mateixa parella del maltractador li és difícil prendre consciència d'allò que està passant realment.

Quan l'abús psicològic és sistemàtica i es celebra en una contínua i una cara en una relació, que es converteix en un assetjament i, en un procés pervers que pretén destruir la moral d'una persona.

Què és exactament aquesta teràpia?

Ana Padilla, un Psicoterapeuta a l'Institut Erich Fromm, i professor del Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista

En realitat, la pregunta correcta a la pregunta seria, què és fer un procés de psicoteràpia?, perquè la teràpia ha de ser realitzada per un llicenciat o llicenciada en Psicologia i/o la Medicina. I és un procés, perquè la persona pren molt de temps per anar a aprendre a abordar els seus problemes d'una manera diferent, amb l' acompanyament de la psicoterapeuta.

Un procés de psicoteràpia pot iniciar-se per diferents raons: emocional malestar, pensaments incontrolable, conflictes en les relacions personals, les dificultats laborals, autoestima temes de seguretat, etc., O "simplement" per la sensació de trobar-se malament i no saber per què.